Pizza ditsan
Hozzvalk:
Pizzatszta hozzvalk:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg leszt
- fl dl olaj
- 1 teskanl s
- 1 teskanl cukor
- 2 dl langyos vz
- kevs tej
- fokhagyma
- oregn
Szszhoz hozzvalk (csak egy alap, mindenki zls szerint rakjon bele:
- pizzaszsz
- fokhagyma
- oregn
- srtett paradicsom
- ketchup
Feltt a 90 napos dita sznhidrtnapjra:
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 kis fej hagyma
Feltt nem ditzknak (zls szerint):
- Sonka, bacon, csirkemell, tarja, bors, bab, hagyma, kukorica, gomba, stb...
Elkszts:
A tejet langyosra melegtem, belemorzsolom az lesztt, rntm a cukrot, elkeverem. Meleg helyre teszem, hogy az leszt felfusson. Addig kimrem a lisztet, s a vz kivtelvel minden hozzvalt egy tlba ntk. Ha megkelt az leszt, ezt is a tlba ntm, valamint egy kis vizet is. sszegyrom, s a vizet fokozatosan adom hozz, mert nem biztos, hogy az egsz kelleni fog. Addig gyrom, amg egybell tsztt kapok, ami picit ragad. Flreteszem letakarva (vagy keleszttlban) legalbb 20 percre kelni. Amg kel, megcsinlom r a szszt, felvgom a feltteket.
Mikor megkelt a tszta, olajos kzzel addig nyjtom, mg kitlti a pizzaformt (2 db 30 cm-es s 1 db kb. 12 cm-es). Rkenem a szszt, elosztom rajta a felttet, majd 15-20 perc alatt 180 fokon megstm. Nagyon kiads, finom vacsora, nem kell a csaldnak kln fzni. J tvgyat!
Megjegyzs:
Elksztsi id: 90 perc
Bandzskor is j vlaszts, mert olcs, kiads s finom.
|